Edició 2023

En commemoració del Dia Internacional del Voluntariat, aquest 5 de desembre de 2023, ECOM ha lliurat els I Reconeixements InDRET a la Gestió Inclusiva del Voluntariat, celebrant el 10è aniversari del seu programa emblemàtic de voluntariat inclusiu, l’InDRET. 

L’InDRET és el programa de referència per a les persones amb discapacitat interessades en el voluntariat i per a les organitzacions que desitgen adoptar un model inclusiu de gestió del voluntariat. Amb una experiència de més de 10 anys en la gestió d’un equip divers, que abasta edats de 16 a 80 anys, representa set nacionalitats diferents, i el 47% de les participants tenen una discapacitat reconeguda, ECOM ha aconseguit consolidar un model exemplar de foment del voluntariat inclusiu.

La cerimònia, celebrada al CaixaFòrum de Barcelona, ha comptat amb la presència de destacats representants del govern i les institucions, incloent l’Alba Barnusell, presidenta delegada de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona, Xavier Godàs, director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya i Ma. Eugènia Gay, segona Tinenta d’Alcaldia i Regidora de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida de l’Ajuntament de Barcelona. En Marc Buxaderes, monologuista, còmic i actor, ha realitzat la ponència ‘Posa una persona amb discapacitat a la teva vida’ i, en aquesta, ha explicat la seva experiència fent xarxa per aconseguir tots els seus objectius amb professionals i organitzacions que aposten per la inclusió.

PREMIATS

Aquest primer any, les cinc iniciatives reconegudes amb els I Reconeixements InDRET a la Gestió Inclusiva del Voluntariat són les següents:

  • Federació Catalana del Voluntariat Social: Xarxa d’entitats sense ànim de lucre que treballa pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social a Catalunya, amb una incidència política que busca destacar la valuosa contribució del voluntariat i l’associacionisme a la millora democràtica del país.
  • Pere Claver Grup: Organització privada sense ànim de lucre i d’economia social amb més de 75 anys d’experiència, que ofereix serveis públics a través d’un equip de més de 800 professionals, destacant pel seu abordatge integral, comunitari i d’alta especialització en salut mental i discapacitat intel·lectual.
  • Associació inclús: Entitat sense ànim de lucre nascuda després de 4 edicions de l’Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, amb l’objectiu de promoure les obres audiovisuals sobre diversitat funcional i donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent.
  • Voluntaris 2000: Entitat sense ànim de lucre nascuda el juliol de l’any 1992 amb l’objectiu de mantenir el moviment de voluntariat sorgit arran dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, participant activament en la vida pública de Barcelona i col·laborant en la preparació i organització d’actes esportius, culturals i socials.
  • Associació Coordinadora d’Ajuda Unida: ONG sense ànim de lucre constituïda el 1997 a Terrassa, que treballa en favor de les persones en risc d’exclusió social a la societat local i els pobres d’altres països en vies de desenvolupament.
Skip to content